Saptamana 8 – 12 noiembrie

8 Noiembrie

19:00 – Curs de tango alături de instructorul Claudiu Glosaru. Înscrerile se fac pe www.libertango.ro sau la telefon 0745 165 256

10 Noiembrie

17:00 – Lansare de carte „MEDGIDIA” (ed. Polirom) scrisă de Cristian Teodorescu. Prezintă: Andrei Bodiu, Adrian Lăcătuș și Romulus Bucur.

Pentru prima oara in literatura romana, cititorii isi pot scrie singuri romanul, pe masura ce aduna la un loc, cu sufletul la gura, nu doar povestile care il alcatuiesc, ci si firele invizibile care le leaga. Sint 103 nopti si zile ale locuitorilor tuturor oraselor de apoi.
Romanul este o savuroasa colectie de ,,istorii” individuale profilate pe fundalul agitat al anilor ’40 din secolul trecut, pret de zece ani de zbucium politic, dar si de viata, pur si simplu. In decorul tirgului dobrogean − care devine, in logica fictiunii, un centru al Lumii − se ,,filmeaza”, cu maxima acuitate si fidelitate a imaginii, memorabile secvente din vremea Razboiului, a rebeliunii legionare ori a ocupatiei sovietice.
Medgidia, orasul de apoi poate fi, la scara redusa, oricare oras de pe harta Romaniei, insufletit de pasiuni omenesti, de lupte politice, cu mize mai mici sau mai mari. Mersul implacabil al Istoriei se reflecta − amplificat pina la teroare sau, dupa caz, pina la grotesc − in oglinda biografiilor netrucate ale locuitorilor lui. ( Radu G. Teposu )

17:00 – Seara de povești alături de centrul Heidi. Alături de povestitor, sunt așteptați copii între 3 și 10 ani. Participarea este gratuită.

19:00 – Curs de tango

11 Noiembrie

10:00 – 18:00 – Colocviu de limba și literatura franceză, Facultatea de Litere Brașov.

1 – 13  Noiembrie

Expoziție de fotografie ”Aves”

Expozitia de fotografie AVES reuneste 50 de lucrari ale fotografilor brasoveni Dan Dinu si Cristian Goga ( membrii ai Fotoclubului Exdeco). Ea este rezultatul a mai bine de un an de lucrat impreuna a celor doi fotografi si prezinta publicului pasari din mai multe zone ale tarii, precum Delta Dunarii, Lacul Sarat, Sfanta Ana, Marea Neagra dar si padurile si baltile din jurul Brasovului, Dumbravita, Rotbav sau Reci. In expozitie se regasesc pasari comune, cum ar fi pelicanul, egreta mica, starcul cenusiu, dar in acelasi timp si alte specii mai putin obisnuite si mai spectaculoase, cum ar fi dumbraveanca, pitigoiul pungar, prundarasul sau fluierarul. Vernisajul de la Brasov va deschide itinerariul expozitiei si in alte orase din tara.

Mai multe informatii veti putea gasi in curand pe www.photolife.ro.

8 – 27  Noiembrie

Expoziție de fotografie ”Călător prin țara mea”

In afara de expozitia de la Biscuit, unde a expus singur, la restul expozitiilor a expus la:
galeria Orizont (Bucuresti) – 2009; galeria Simeza (Bucuresti) – 2010 ;galeria UAP Ploiesti – 2010
Biscuit – Gourmet gifts & treats – 2010; Primaria Sibiu – 2010; Galeria Cupola (Iasi) – 2010; Galeria Europe Brasov) – 2010

Pentru mai multe detalii: www.ioanstoenica.wordpress.com

“Prin expunerea fotografiilor nu incerc sa arat oamenilor niste fotografii reusite, ci niste locuri minunate din tara noastra (prin intermediul fotografiei). E vorba de emotia de a descoperi frumusetea naturii si a țării, si speranta de a face sa creasca in oameni, o dorinta de a cunoaste mai mult, de a simti mai mult.”

Dă cu share 🙂Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0