Bestselling Books 2013

Dragi cititori ai blogului, bine v-am regăsit în noul an! 2013 a fost un an frumos de tot, în ciuda superstițiilor care privesc numărul 13, și ne-am gândit să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai bune cărți ale acestuia, căci editurile din toată lumea au spumegat tipărind noi și noi titluri.
Există numeroase top-uri ale celor mai bine vândute cărți în întreaga lume, dar am realizat pentru voi o sinteză cât se poate de pertinentă.

#1 Prima cea mai bine vândută carte, prezentă în toate top-urile pe primele poziții, îl are ca autor pe binecunoscutul Dan Brown : Inferno.

inferno

După cum și-a obișnuit cititorii, Dan Brown instigă curiozitatea prin mister, simboluri extrase din Divina Comedie de Dante, mesaje secrete, o serie de indicii pe care numai un specialist în simbolistică le poate descifra, elemente de artă şi de istorie şi o iminentă catastrofă de proporţii planetare. Mai multe nu vă dezvăluim, căci celor pe care i-am făcut deja curioși s-ar putea să le stricăm surpriza.

#2 Pe locul al doilea se situează o carte destinată copiilor : „Diary of a Wimpy Kid: Hard Luck, Book 8”, scrisă de Jeff Kiney.

diary_of_a_wimpy_kid

Surprinzător sau nu, acest roman fluviu este foarte în vogă printre tineri prin însăși tema principală: viața de adolescent. Subiectul principal se concentrează în jurul lui Greg Heffley, care, rămas fără amicul său cel mai bun, descoperă că a-ți face noi prieteni este o adevărată provocare. Întrebarea la care răspunsul stă suspendat în pățăniile protagonistului este: Va avea noroc sau ghinion?

#3 Locul al 3-lea este ocupat de o carte foarte cunoscută, care a făcut înconjurul lumii și despre care am mai scris articole pe blog : „The Great Gatsby” de F. Scott Fitzgerald.

the_great_gatsby

Multe nu trebuie să vă mai povestim despre acest roman. Dacă ați văzut filmul, dar nu ați apucat să citiți cartea, nu ratați această ocazie, deoarece s-ar putea să vă pară rău. Perspectiva romanului este mult mai bine situată în timp și spațiu și conduce cititorul în misterul fascinant și aristocratic al vremurilor apuse.

#4  „The Fault in Our Stars, scris de John Green, este romanticul ocupant al locului 4.

the_fault_in_our_stars

Un roman de dragoste autentic, în care iubirea este soluția tuturor problemelor și se dovedește a fi mai mult decât atât. Pentru cei în căutarea unei lecturi plăcute, această carte este cea mai bună recomandare!

#5 Topul nostru se încheie cu Proof of Heaven de Alexander Dr Eben.

proof_of_heaven

Cartea este un jurnal de călătorie în viața de după moarte, o iscusită relatare a unor trăiri imposibil de exprimat în cuvinte. Experiența de viață a doctorului Alexander Eben este un miracol al zilelor noastre, care certifică existența unei puteri spirituale supranaturale și care pune la îndoială credințele științifice.

Acestea fiind spuse, așteptăm părerile voastre. Ce credeți? Merită aceste cărți să facă parte din topul celor mai bine vândute cărți ale anului 2013? 🙂

 

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0