Scriitori de februarie

În fiecare lună a anului ne sărbătorim pe noi, pe cei dragi nouă, pe părinți, copii, prieteni și cunoștințe. Noi, la Okian, îi sărbătorim și pe scriitori, îi comemorăm printr-un articol și prin scurte recomandări a celor mai bune cărți pe care le-au scris 🙂

#1 În data de 1 februarie 1852, s-a născut, în satul Haimanale, cel care avea să devină cel mai mare dramaturg român, Ion Luca Caragiale. Un bun observator al societății sale contemporane, Caragiale a satirizat prin opera sa moravurile celor din jurul său.

 

Ion Luca Caragiale

 

#2 Charles Dickens (numele său complet: Charles John Huffam Dickens) a văzut lumina zilei în data de 7 februarie 1812 în Portsmouth, Hampshire și s-a stins în 1870. Sub pseudonimul său literar Boz, Charles a publicat numeroase povestiri, ulterior publicându-și celebrele scrieri sub adevăratul său nume.

 

Charles dickens

 

 

#3 Jules Gabriel Verne s-a născut în data de 8 februarie 1828, în Nantes, Franța și a plecat din această lume în 1905. Pe plan mondial, Verne ocupă locul al doilea în rândul celor mai traduși autori, după Agatha Christie. Mai mult, anul 2005 a fost declarat “anul Jules Verne”, comemorându-se 100 de ani de la moartea acestuia.

 

Jules verne

 

#4 Victor Hugo face parte și el din rândul celebrilor scriitori născuți în luna februarie, mai precis în data de 26 februarie 1802. Celebru pe plan mondial pentru operele „Mizerabilii” și „Notre-Dame de Paris”, marele scriitor a trăit 83 de ani.

 

Victor hugo

 

#5 Ultimul scriitor pe care îl aducem în atenția voastră este Jeff Kinney, autorul seriei „The Diary of a Wimpy Kid”, care a vândut peste 5 milioane de copii în întreaga lume în 2013. Născut în 19 februarie 1971, Jeff a fost inclus de revista Time în top 100 cele mai influente personalități din lume.

 

Jeff Kinney

 

Acum că știți 5 scriitori născuți în luna februarie, care este preferatul vostru? Care dintre cărțile lor v-au făcut să nu o lăsați din mână? 🙂

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0