TOP TEN TUESDAY. Creaturi fantastice.

Vampiri, câini zburători, elfi, vrăjitori malefici, copii transformați în șoricei, monștri persecutați, dragoni, mâncători de pietre, inele blestemate. Cam acestea sunt ingredientele principale ale cocktailului fantastic pe care vi l-am pregătit cu entuziasm săptămâna aceasta. Povești deopotrivă pentru adulți și adolescenți (doar câteva dintre ele reprezintă o lectură facilă pentru copii 🙂 ), care descriu tărâmuri magice, unde totul e posibil. Binele și Răul duc lupte crâncene în fiecare din aceste cărți, răsturnări de situație au loc la tot pasul, eroii nu sunt întotdeauna ceea ce par.

TOP+TEN

Cele 11 (10+1 bonus) recomandări ale săptămânii au ceva în comun: creaturile fantastice care le populează paginile, izvorâte din imaginația bogată și diversă a 11 autori de excepție. Dacă în urmă cu câteva secole oamenii credeau în spiriduși, pricolici, zâne, vrăjitori sau vârcolaci, creaturile fantastice ale lumii moderne sunt extratereștrii, Yeti sau Chupacabra. Însă aceste personaje imaginare nu fac obiectul listei noastre de astăzi. Noi încă mai credem în bacheta magică a unui Vrăjitor Sur sau în inocența unui copilandru care cu puterea cuvintelor salvează un tărâm în prag de distrugere. Fiindcă ne plac în continuare poveștile cu parfum de altădată, poveștile fără sfârșit, și pentru că nu ne vom sătura niciodată de aventurile lui Frodo sau Harry Potter, vă lăsăm pe mâini bune 🙂

 

1. City of Heavenly Fire (Mortal Instruments, Book 6) de Cassandra Clare

Editura: Walker Books Ltd

The Shadowhunter Chronicles este o franciză fantasy pentru tineri-adulți, compusă până acum din două serii, nouă romane și zece povestiri scurte, scrise de Cassandra Clare. Seria urmărește povestea lui Clary Fray, Jace Herondale, Simon Lewis, Isabelle Lightwood, Alec Lightwood și alți Downworlders și Shadowhunters din Institutul din New York. Aparent un om normal, Clary curând este atrasă în lumea Nephilim, atunci descoperind că este de fapt un Shadowhunter. Vieți sunt pierdute, iubiri sunt sacrificate, iar lumea întreagă se schimbă, devenind de nerecunoscut în al șaselea și ultimul volum din seria Mortal Instruments, City of Heavenly Fire. Pe măsură ce societatea se prăbușește în jurul lor, Clary, Jace, Simon și prietenii lor trebuie să se ​​unească pentru a lupta împotriva celui mai de temut Nephilim.

city

 

2. Vampire Academy The Complete Series Set de Richelle Mead

Editura: Penguin Books

Vampire Academy este o serie de best-selleruri americane, compusă din șase romane de dragoste paranormale scrise de autorul Richelle Mead. Rose Hathaway, o fată în vârstă de optsprezece ani, este o Dhampir, antrenându-se să devină bodyguard pentru prietena sa Vasilisa “Lissa” Dragomir, un Moroi. În procesul de învățare Rose află cum să învingă Strigoii în cadrul Academiei Sfântul Vladimir, unde, aceasta se trezește prinsă într-o poveste de dragoste interzisă cu instructorul ei, Dimitri Belikov.

vampire

3. A Song of Ice and Fire Box Set (A Game of Thrones: The Story Continues, all 6 books) de Martin George R. R.

Editura: HarperCollins Publishers Ltd

Cântec de Gheață și Foc a lui Martin George R. R este cea mai mare fantezie epică a epocii moderne, fiind acum disponibilă într-o ediție de colecție. Seria a stabilit un nou punct de referință pentru genul fantasy. Considerat de către revista Time ca fiind una dintre primele 100 de persoane cele mai influente din lume, Martin a creat o lume atât de complexă și vibrantă ca cea a lui Tolkien, populată de o multitudine de personaje fascinante, complexe, și o istorie care se întinde pe parcursul a douăsprezece mii ani.

tronuri

4. Frankenstein de Mary Wollstonecraft Shelley

Editura: Wordsworth Editions

Puțini știu că povestea lui Frankenstein a fost începută de Mary Shelley când aceasta avea doar 18 ani și încheiată doi ani mai târziu. Însă lumea întreagă a auzit de doctorul Victor Frankenstein, care dă viață unei creaturi grotești în cadrul unui experiment științific neortodox. Prima ediție a romanului a fost publicată anonim în Londra în 1818, numele lui Shelley apare doar pe cea de a doua ediție, publicată în Franța în 1823.

franken

 

5. Witches de Roald Dahl

Editura: Penguin Books

Vrăjitoarele sunt într-adevăr o rasă detestabilă. Ele se prefac a fi doamne drăguțe, când în secret doresc doar să strivească și să reducă la tăcere toți copiii nenorociți pe care îi disprețuiesc nespus. Din fericire, un băiat și bunica lui știu cum să recunoască aceste creaturi josnice, dar pot oare scăpa de ele pentru totdeauna?

vrajitoarele

 

6. Jumătatea Rea de Sally Green

Editura: Trei

Jumătatea Rea este primul volum dintr-o trilogie, noul hit mondial după Jocurile foamei, Harry Potter sau seria Amurg. În Anglia zilelor noastre, vrăjitorii trăiesc la un loc cu oamenii: Vrăjitorii Albi, care sunt buni; Vrăjitorii Negri, care sunt răi; și Nathan, în vârstă de șaisprezece ani, fiul unei Vrăjitoare Albe și al celui mai temut Vrăjitor Negru.

jumatatea

 

7. Stardust de Neil Gaiman

Editura: Headline Publishing Group

Viața se mișcă într-un ritm liniștit în micul orășel Wall – numit astfel după bariera impunătoare de piatră care separă orașul de la o pajiște imensă. Aici, tânărul Tristran Thorn s-a îndrăgostit de frumoasa Victoria Forester. Pentru a-i câștiga mâna, Tristran promite să-i aducă iubitei sale o stea căzută. Jurământul său îl poartă pe Tristan dincolo de zid, într-o lume ciudată și periculoasă.

stardust

 

8. Blestemul din Sarnath. The best of H.P. Lovecraft, vol. 1, de H.P. Lovecraft

Editura: Nemira

Potrivit poveștii, în urmă cu mai bine de 10.000 de ani, o rasă de păstori au colonizat malurile râului IA, pământ numit Mnar, întemeind orașele Thraa, Ilarnek, și Kadatheron, care au devenit puternice centre intelectuale și mercantile. Dorind să posede și mai mult pământ, o parte din păstori au migrat tot mai departe, până la malul unui lac singuratic din centrul de Mnarului, unde au fondat metropola Sarnath. Dar aici, coloniștii nu mai erau singuri.

blestemul

 

9. Harry Potter Adult Paperback Boxed Set de J. K. Rowling

Editura: Bloomsbury Publishing PLC

Un set cadou care conține toate volumele celebrei serii Harry Potter – “Harry Potter și Piatra Filozofală”, “Harry Potter și Camera Secretelor”, “Harry Potter și Prizonierul din Azkaban”, “Harry Potter și Pocalul de Foc”, “Harry Potter și Ordinul Phoenix”, “Harry Potter și Prințul Semipur”, și “Harry Potter și Talismanele Morții”.

harry

10. The Hobbit & The Lord of the Rings (J.R.R. Tolkien) Film Tie-In Box Set de J. R. R. Tolkien

Editura: HarperCollins Publishers Ltd

Lăsați-vă purtați pe Pământul de Mijloc, cu capodopere clasice ale lui Tolkien, care spun povestea completă a Bilbo Baggins și ale hobiților, întâlnirile lor cu Gandalf, cu Gollum, cu dragoni și monștri, în încercarea de a distruge Inelul. Prețuite de către cititorii tineri și bătrâni, aceste lucrări de extraordinare, cu o aură magică de neegalat, au fost vândute în peste 150 de milioane de exemplare în întreaga lume.

lord

 

BONUS

Never-Ending Story de Michael Ende

Editura: Penguin Books

Poveste fără sfârșit, una din capodoperele literaturii pentru copii (în germană: Die unendliche Geschichte) a fost publicat în 1979, fiind scris de Michael Ende. În tărâmul imaginar al Fanteziei, Nimicul nu este un loc de sine stătător. Un personaj malefic, acesta se manifestă sub forma unui fluid în mișcare, care devorează totul în calea sa, înghițind regatul, bucățică cu bucățică. Singurul care poate salva Fantázia este micul Bastian Balthazar Bux.
neverending

 

Vara aceasta am călătorit în Europa contemporană, am gustat vinuri de pe podgoriile italiene, am simțit aroma bucatelor indiene din sudul Franței, am călătorit în aceeași barcă cu un tigru bengalez, am descoperit controlul tehnologic al lumilor distopice, iar acum, a venit vremea să copilărim puțin, și să ne lăsăm purtați pe aripile imaginației unor scriitori de referință. Nu contează destinația, ci doar compania fantastică pe care o avem alături?

 

Librar Okian

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0