Top Ten Tuesday – 10 + 1 cărți de împachetat în valiza de vacanță

Noi nu mai avem răbdare! Știm că este abia început de mai, dar deja visăm cu ochii deschiși la vacanțe, călătorii, drumeții și tot felul de alte peripeții. Și cum nicio aventură nu e completă fără o carte bună (iar până la concediu mai e de muncă), am hotărât să ne facem așteptarea mai ușoară în cel mai plăcut mod cu putință.

Plain Soleil
Alain Delon în filmul Plein Soleil

Adică am compilat o listă cât mai variată de cărți care să vă captiveze vara asta. Și acestea sunt:

1. Let’s Get Lost, de Adi Alsaid

La volanul unei maşini roşii ca focul Leila porneşte într-o fabuloasă călătorie spre Alaska, în căutarea aurorei boreale. Pe parcursul lungului său voiaj, Leila pătrunde furtunos în vieţile unor tineri aflaţi, chiar atunci, într-un moment de răscruce. Hudson, Bree, Elliot şi Sonia  sunt măcinaţi de îndoieli şi aspiratii, de aşteptări şi singurătate. Iar Leila le devine prietenă şi le schimbă vieţile pentru totdeauna. Ea se amestecă în dramele lor şi apoi dispare, continuându-şi drumul. Urmează să descopere, la rândul ei, că uneori singurul mod de a reuşi să-ţi găseşti calea este să te rătăcești…

51G0RTrNzhL

 2. The Voyage Out , de Virginia Woolf  

Primul roman al Virginiei Woolf descrie o călătorie iniţiatică, una pe care Rachel Vinrace o face atât în plan fizic, sub forma unei croaziere, cât şi în plan emoţional, spre cunoaşterea de sine. Rachel s-a îmbarcat la bordul unei nave ce aparţine tatălui ei, având ca destinaţie finală America de Sud. Scapă astfel de sufocantul oraş, urmând ca, pe parcursul voiajului, să atingă şi alte borne ale cunoaşterii de sine şi ale libertăţii depline. Introspecţii, griji şi idei care le pot pune pe gânduri chiar şi pe cele mai moderne cititoare.

71PBtj1MpxL

3. On the Road, de Jack Kerouac

Sal Paradise şi Dean Moriarty pornesc prin Statele Unite într-o călătorie exuberantă, fără a avea o ţintă anume. Scopul lor este acumularea de experienţe extraordinare. Se perindă prin spaţii dintre cele mai diverse şi fac parte din cele mai obscure grupări ale glorioşilor ani 50. Cei doi caută fericirea şi revelaţia în momente de extaz provocate de alcool, sex, droguri sau muzică, îşi testează limitele şi încearcă, din răsputeri, să împlinească visul american. Iar ceea ce îi duce mereu mai departe este mirajul drumului şi misterul a ceea ce îi aşteaptă la următoarea destinaţie. Atenţie! Provoacă poftă de călătorit!

514ZcOgUI5L

  4. Lumina dintre oceane, de M.L. Stedman

O moarte misteriosă ce a dus la o decizie greşită pune în pericol construcţia fragilă a lui Tom Sherbourne, veteran de război retras pe coasta liniştită a Australiei. Izolaţi de restul lumii, Tom şi frumoasa lui soţie, Isabel, încearcă zădarnic să devină părinţi. Dar ceva ce pare a fi o minune se întâmplă – pe ţărm eşueaza o barcă care poartă un cadavru şi un nou-născut. Cei doi decid să ascundă întâmplarea şi să păstreze copilul. Abia după doi ani de la acest eveniment vor afla consecinţele faptei lor…

file_1562916_v3dFGt_full_size

 5. The Invention of Wings, de Sue Monk Kidd

America Sudistă a secolului al XIX-lea. Sarah Grimké, fiica cea mijlocie a unei bogate familii de negustori, împlineşte 11 ani. O primeşte în dar pe Hetty, fiica în vârstă de 10 ani a unei sclave de pe domeniul lor. Aceasta îi este oferită ambalată în fundiţe, ca un cadou frumos şi fără viaţă. Un cadou pe care Sarah nu îl poate accepta… Pe parcursul următorilor 35 de ani, Hattie și Sarah navighează o lume plină de extreme, încercând să îşi schimbe destinele şi lumea. O poveste inspirată de evenimente reale, despre puterea prieteniei în faţa oricărui obstacol.

file_1613161_zif61U_full_size

 6. The Ruins of Us, de Keija Parssinen

În urmă cu mai bine de 20 de ani Rosalie a decis să se mărite cu Abdullah Baylani. Cei doi, împreună cu fiul lor, Faisal, locuiesc acum în Arabia Saudită. Dar viaţa lor liniştită se dă peste cap atunci când Abdullah hotărăşte că a sosit timpul să se însoare din nou. Ce-a de-a doua sa nevastă va deveni frumoasa Isra. Lucru care o va determina pe Rosalie să se pregătească pentru părăsirea statelor arabe. Această criză personală îi va face pe toţi cei implicaţi să nu mai fie atenţie la ceea ce se întâmplă cu Faisal. Lucru care îi poate costa tot ceea ce au construit vreodată.

51NbQnwm1kL

 7. Parrot and Olivier in America, de Peter Carey

Olivier este un aristocrat francez, ce se îmbarcă într-o călătorie spre Lumea Nouă, pentru a investiga, oficial, închisorile de acolo. În realitate, acesta încearcă să scape de pedeapsa cu ghilotina. Parrot este un servitor ce a fost trimis pentru a-l spiona. Dar acest lucru nu-i împiedică să devină prieteni. Aventurile lor picareşti din America spun o poveste originală și plină de umor despre democrație și nașterea unei națiuni.

51cdazYVlsL

 8. The Brief Wondrous Life of Oscar Wao, de Junot Diaz

Oscar este un tocilar grăsuţ din ghetoul New Jersey-ului, un visător cu aspiraţii de scriitor şi un permanent îndrăgostit. Pe lângă toate acestea el se află şi sub blestemul Fuku, aruncat asupra familiei sale cu mult timp în urmă. Treptat, aflăm tot mai multe despre viaţa lui Oscar: despre Lola, sora fugită de acasă; despre frumoasa lui mamă, Belicia, dar şi despre traseul Republica Dominicană – SUA pe care întreaga familie îl parcurge periodic. O lectură captivantă, plină de exotism şi umor.

file_1436131_Xm0G9_full_size

 9. The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, de Rachel Joyce

Pensionarul Harold Fry pleacă într-o dimineaţă până la poştă. Nici nu se gândeşte că se va îmbarca în aventura vieţii sale. Va parcurge ţara, pe jos şi fără vreun echipament special, dintr-un capăt în celălalt.  Îl împinge doriţa de a-i livra personal scrisoarea lui Queenie, vechea sa prietenă, aflată acum pe patul de moarte. În parcursul său se va întâlni cu personaje dintre cele mai diverse ce îi vor aduce aminte de evenimente şi oameni din trecutul său. Povestea călătoriei unui om simplu, convins că atât timp cât merge, nimic rău nu se poate întâmpla.

9780857520647_full_size

 10. Stardust, de Neil Gaiman

Tristran Thorn, copil din flori (mai bine zis, din stele) vrea să o cucerească pe frumoasa Victoria şi e dispus să facă orice pentru ea, inclusiv să meargă pe urma stelei căzătoare pentru a i-o aduce în dar în schimbul unui sărut. Pentru a captura steaua, Tristran trebuie să depăşească Zidul: bariera ce desparte oraşul de necunoscut. Aici se ascunde o lume nemaivăzută, periculoasă, fascinantă şi plină de aventuri ce îl vor duce spre împlinirea destinului său. O incursiune într-o lume fantastică, pe care nu trebuie să o ratezi.

9780747263692

 11. The One Plus One, de Jojo Moyes

O poveste romantică mai puţin convenţională ce îi are ca protagonişti pe Jess Thomas, mamă a doi copii care nu o scoate la capăt niciodată cu banii; şi Ed Nichols, un bărbat care nu a făcut, până acum, cele mai bune alegeri în viaţă. Întâlnirea dintre cele două suflete pereche are loc în cele mai nepotrivite circumstanţe. Urmează unele momente pline de lacrimi, altele de râsete, într-o poveste care vă va merge direct la inimă şi va face orele petrecute în şezlong să treacă pe nerăsuflate.

71f67-hlBbL

La final, vă reamintim că, împreună cu prietenii noștri de la Jeka.ro organizăm un concurs foarte apetisant. Câștigătorul este trimis într-o vacanța la Albena! Mai avem ca premiu un voucher de 200 de lei de cheltuit pe okian.ro, precum și un pachet de cărți în ediție specială estivală. Toate detaliile și regulamentul de participare sunt aici.

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0