Top Ten Tuesday – Titluri care au marcat anul literar 2015

Trebuie să recunoaștem că pentru noi anul 2015 a fost unul plin de provocări și evenimente de tot felul, dar și de momente magice. Iar în această ultimă categorie includem, desigur, și acele minute/ore/zile linștite în care am putut citi în voie. Am încercat să citim câte puțin din toate, am frunzărit cele mai populare titluri și am parcurs cu nerăbdare romane premiate. Suntem siguri că la fel ați făcut și voi și că periplul vostru literar din acest an a fost unul plin de aventură. Dar, dincolo de asta, iată care sunt, oficial, cele 10+1 titluri care au făcut furori pe Okian.ro în 2015.

1. All The Light We Cannot See, de Anthony Doerr

O tulburătoare poveste, scrisă de câștigătorul premiului Pulitzer 2015, despre o tânără oarbă și un băiat orfan ce încearcă să supraviețuiască în condițiile aspre ale celui de-al Doilea Război Mondial.

All The Light

2. Go Set A Watchman, de Harper Lee

Semnificativ pentru 2015 din două motive: 1.lansarea sa a stârnit o serie întreagă de controverse cu privire la starea autoarei și 2. povestea prezintă personaje ale căror schimbări față de To Kill a Mockingbird nu au fost digerate de toată lumea.

Go Set

3. Diary of a Wimpy Kid 10, de Jeff Kinney

Nici cărțile pentru copii nu s-au lăsat mai prejos în acest an, luna Noiembrie aducând încă o lansare Wimpy Kid,  a celui de-al zecilea volum din mult-iubita serie umoristică.

file_1633784_u07D8

4. Girl in The Spider’s Web, de David Lagercrantz

Romanul o readuce pe Lisbeth Salander alături de nimeni altul decât Michael Blumkwist. Cei doi se văd prinși într-o adevărată încâlceală de intrigi, crime și infracțiuni cibernetice pe care trebuie să le descifreze dacă vor să scape cu viață.

file_1632744_ARe9Cpt

5. Grey: 50 Shades of Grey as Told by Christian, de E.L.James

Incitanta poveste de dragoste ce a aprins atâtea imaginații, spusă acum din perspectiva seducătorului domn Grey….

9781784753252

6. The Witcher, de Andrzej Sapkowski

Regi și armate, intrigi și revolte într-o serie de romane ce stau la baza jocului video cu același nume. În haosul generat de luptele dintre elfi, magicieni și oameni Geralt este eroul ce trebuie să o salveze pe Ciri, orfana vânată de toate taberele.

9780575090972

7. Throne of Glass, de Sarah J. Maas

O nouă saga fantasy își spune cuvântul. Într-un imperiu guvernat de teroare, o adolescentă antrenată pentru a deveni asasinul perfect trebuie să înfrunte obstacole felurite nu doar pentru a supraviețui ci și pentru a-i salva pe cei pe care îi iubește.

file_1634414_11DbixV

8. Colecția Little Black Classics

O colecție elegantă și versatilă care cuprinde 80 de titluri din literatura clasică. Include piese de teatru, poezii sensibile, proză scurtă de calibru sau aforisme filosofice ale celor mai mari autori. 

file_1623560_BzzzHsy8

9. A Knight of The Seven Kingdoms, de George R. R. Martin

Volumul, foarte frumos ilustrat, cuprinde trei povestiri a căror acțiune are loc cu 100 de ani înaintea evenimentelor din saga A song of Ice and Fire.

file_1633162_hK05fof7

10. Girl Online, de Zoe Sugg

Zoella este o foarte populară vloggeriță ce și-a lansat recent a doua carte: Girl Online 2. Ambele romane urmăresc îndeaproape povestea unei adolescente ce își dezvăluie pe blogul personal toate secretele, de la stările de anxietate la poveștile de dragoste…

file_1633720_d7GKK93

Bonus. Cărțile de colorat pentru adulți

Un adevărat fenomen, e drept că mai puțin literar, dar apelând tot la sensibilitatea artistică, au fost cărțile de colorat. Ideale pentru relaxare și regăsire a sinelui, sunt considerate de tot mai mulți ca fiind cea mai bună terapie antistres.

file_1630491_71C3LrB4

Voi ce alte titluri lansate în 2015 credeți că trebuie incluse în lista celor mai influente și importante?

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0