Personaje care au ajuns cu bine din cărți pe ecrane

Nu știu de voi, dar eu când citesc îmi închipui personajele și mă gândesc ce actor le-ar putea aduce la viață pe marele (sau micul) ecran. De cele mai multe ori însă, sunt dezamăgită de adaptarea cărții și de actorii aleși, de aceea, atunci când un actor reușește să întruchipeze perfect un personaj, îmi rămâne în minte.

Alan Rickman as Severus Snape
Alan Rickman – Severus Snape

Încep cu una dintre cele mai bune transpuneri carte – film ale unui personaj: Alan Rickman în rolul lui Severus Snape din seria Harry Potter.  Nu cred că ar fi putut exista un Snape mai bun decât Rickman și nici nu îmi pot închipui alt actor în acel rol. Rickman a știut să joace perfect un personaj destul de antipatic și să-i confere lui Severus atributele care în final aveau să-i spele păcatele (se spunea la un moment dat că Rowling i-a oferit din start anumite informații ca să-l poată juca pe profesorul de Poțiuni – adevărat sau nu, Rickman a fost genial).

tywin
Charles Dance- Tywin Lannister

Rămân în zona seriilor de succes pentru următorul personaj care îmi pare că a fost foarte bine jucat pe (micul) ecran: Charles Dance în rolul lui Tywin Lannister. Știu, Tywin nu este unul dintre cele mai îndrăgite personaje din ASOIAF, însă este unul dintre preferații mei. Un lider politic și militar de excepție, neînfricat și lipsit de scrupule, Tywin a fost excelent jucat de Charles Dance, care i-a oferit o prestanță demnă de un Lannister. Am savurat toate scenele în care apărea. 🙂 Ca să fiu sinceră, când vine vorba de GoT, aș mai putea menționa câteva personaje bine jucate, cum ar fi Tyrion și Jaime Lannister, Arya Stark, Varys, Theon Greyjoy sau Joffrey Baratheon.

amy
Rosamund Pike- Amy Dunne

O altă interpretare care mi-a rămas în minte este cea a lui Rosamund Pike în rolul lui Amy Dunne din Gone Girl. Îmi pare că a reușit să transpună foarte bine un  personaj destul de antipatic, cu tendințe psihopate și să o aducă la viață pe una dintre cele mai disturbing personaje feminine din literatură. Că veni vorba de psihopați, nu pot să nu îl amintesc și pe Anthony Hopkins în rolul lui Hannibal Lecter, care încheie (pentru moment, cel puțin) topul meu.

Sunt sigură că și voi aveți preferații voștri când vine vorba de transpuneri carte – film și sunt curioasă să-i aflu. Așadar, liber la comentarii :).

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0