Șapte cărți esențiale despre cum să obții și să menții un stil personal inconfundabil

Ne-am entuziasmat maxim când am aflat că există o carte despre stilul vestimentar al celor mai faimoși scriitori: Legendary Authors And The Clothes They Wore, de Terry Newman. S-a publicat de curând, pe 26 iulie (2017) și murim de curiozitate să vedem ce poartă unii dintre autorii noștri preferați: Joan Didion, Zadie Smith, Donna Tartt sau Patti Smith. Cartea lui Terri Newman nu se referă doar la autori contemporani, ci trece în istorie tot felul de scriitori de referință (Simone de Beauvoir, T.S. Eliot, F. Scott Fitzgerald sau Truman Capote). Prin fotografiile de arhivă și tot felul de anecdote savuroase, Terry Newman construiește biografiile vestimentare ale scriitorilor care au definit literatura.

Stil personal: Legendary Authors

Pornind de la acest titlu, ne-am gândit că ar fi interesant să vă propunem și alte cărți fabuloase despre stil personal – această trăsătură abstractă, dar care paradoxal pleacă de la lucruri absolut tangibile (hainele).

Șapte cărți esențiale despre cum să obții și să menții un stil personal inconfundabil

Your Beauty Mark: The Ultimate Guide to Eccentric Glamour, de Dita Von Teese

Star burlesc, fashion icon și glamour queen, Dita von Teese are un stil retro absolut inconfundabil. În acest volum von Teese dezvăluie tot felul de secrete de beauty. De la coafuri spectaculoase la cum să obții o piele perfectă de alabastru, Your Beauty Mark este o sursă inepuizabilă de sfaturi legate de frumusețe, nutriție și șarm.

Stil personal: Dita von Teese

Love x Style x Life, de Garance Dore

Dore, o franțuzoaică sofisticată la New York, este una dintre cele mai proaspete și originale voci din industria de modă americană. Cu un stil effortless și extrem de șic, Dore te cucerește instant cu căldura, cadoare și lipsa de afectare cu care tratează tot felul de subiecte, mai mult sau mai puțin dificile, legate de stil, viață și relații.

Stil personal: Garance Dore

The Sartorialist, de Scott Schuman

Schuman este fostul soț al lui Dore și fotograful din spatele unuia dintre cele mai populare bloguri din lume: The Sartorialist. Aici Schuman postează imagini cu necunoscuți șic de pe tot mapamondului, indiferent de naționalitate, rasă sau status social. Imaginile sale au un caracter fermecător de instantaneu, iar personajele prezentate posedă invariabil carismă și un un stil personal aparte. Acest volum reunește unele dintre cele mai populare postări (poze) de pe blogul autorului.

Stil personal: Sartorialist

Bobbi Brown Makeup Manual: For Everyone from Beginner to Pro, de Bobbi Brown

Un manual detaliat, practic și extrem de accesibil, dedicat atât amatorilor, cât și profesioniștilor. Bobbi Brown Makeup Manual este o biblie a sfaturilor de frumusețe, cu un design deosebit și imagini captivante.

Stil personal: Bobbi Brown Make Up Manual

How To Be Parisian: Wherever You Are, de Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret, Sophie Mas

Mitul franțuzoaicei sofisticate este studiat în detaliu, cu umor, un pic de auto-ironie și mult tupeu. Subiectele variază de la modă la dating, de la artă, cultură și stil de viață la încredere în sine și curajul de a spune ceea ce gândești.

Stil personal: How to be Parisian

Women In Clothes, de Sheila Heti, Leanne Shapton, Heidi Julavits

Lucrurile pe care le purtăm ne identifică apartenența la un grup, ne influențează starea de spirit, ne expun sau dimpotrivă, ne protejează ca o armură. Women in Clothes este o carte absolut specială care compilează poveștile a sute de femei (necunoscute sau faimoase, de naționalitate, rasă sau religie diferite), ca să construiască o istorie fascinantă despre felul în care hainele de zi cu zi ne influențează traiul.

Stil personal: Women in Clothes

Sperăm că propunerile noastre v-au captivant interesul și dacă aveți și alte sugestii din domeniu, ne-am bucura să le aflăm.

Dă cu share 🙂Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0