Șapte serii Young Adult pline ochi de aventuri fantastice și romantice

În aventurile noastre de librărie online, am fost mereu plăcut surprinși de succesul nebănuit al genului Young Adult. Deși numele te duce cu gândul la cărți citite cu precădere de adolescenți, vă garantăm că au la fel de multă trecere și printre cititorii mai avansați în vârstă. Printre cele mai populare serii Young Adult sunt cele care îmbină elemente de fantasy cu aventură, momente romantice, magie și cel puțin un personaj malefic memorabil. Lupta dintre bine și rău este o temă centrală în aceste povești.

Există o relaxare și o prospețime în cărțile YA. Sunt o formă ușoară și pozitivă de escapism. Iar sub-genul fantasy romance este mai mult decât apreciat de către publicul feminin. Și de ce nu? Eroii întruchipează toate dezideratele masculine. Iar eroinele sunt mereu puternice, istețe și curajoase.

Vă propunem așadar, șapte serii Young Adult pentru fanii de romantic fantasy

Seria A Court of Thorns and Roses de Sarah J. Maas

Feyre trăiește în sărăcie, frică și deznădejde la granița dintre ținutul oamenilor și cel al elfilor. Familia ei depinde de abilitatea lui Feyre să vâneze. Într-o zi, un lup imens și fermecat îi taie calea și plătește cu viața pentru asta. În aceeași noapte o bestie desprinsă parcă din iad o răpește pe Feyre, care se trezește aruncată în ținutul elfilor alături de un lord fermecător, a cărui față este mereu acoperită de o mască de aur. Ce urmează este debutul unei aventuri fantastice și o poveste de dragoste întortocheată care cu timpul se transformă în altceva…

“All kinds of awesome. It’s magical, enthralling and utterly magnificent – everything I hoped for in a fantasy novel. I adored the world that Sarah J. Maas has created in this truly enchanting novel.” (BookEvin)

serii Young Adult

Seria Grisha de Leigh Bardugo

Inspirată de folclorul rusesc, seria lui Bardugo urmărește destinul Alinei Starkov, o orfană ale cărei puteri magice o aduc repede în atenția ordinului Grisha. Pe măsură ce se antrenează, Alina devine tot mai stăpână pe abilitățile magice sale și tot mai puternică. Până când atrage atenția celui mai temut Grisha din Ravka, The Darkling. Prinsă între atracția față de acesta și amintirea primului ei prieten din copilărie, Alina se trezește implicată într-o luptă pentru putere și supraviețuire care riscă să distrugă tot ce are mai drag.

“There is so much to love about this book… Leigh Bardugo knows her stuff. The pacing is superb, the climax is faultless, and the immaculate blend of fantasy, action and romance really did make this book ‘unputdownable’.”(REALM OF FICTION)

serii Young Adult

Seria The Wrath and the Dawn de Renee Ahdieh

Inspirată de O mie și una de nopți, The Wrath and the Dawn începe ca o poveste despre răzbunare. În fiecare noapte, tânărul Calif al regatului Korashan se căsătorește cu o virgină pe care o execută nemilos la răsărit. Astfel și-a pierdut Shahrzad cea mai bună prietenă, care a murit pentru a satisface pofta de sânge a lui Khalid. Shahrzad se hotărăște să-l asasineze și se oferă să-i devină soție. Dar evident că lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par a fi, iar pe măsură ce Shahrzad își amână execuția cu povești, ura pentru Khalid începe să devină atracție. 

“Set against a backdrop of political intrigue and a simmering revolution, this is a carefully constructed narrative of uncertain loyalties, searing romance, and subtle magic in a harsh desert city.” (Booklist, starred review)

serii Young Adult

Seria Passenger de Alexandra Bracken

Etta Spencer studiază intens ca să devină o violonistă de succes. În seara concertului de debut, lumea tinerei este însă întoarsă pe dos. Etta se trezește aruncată cu vreo 200 de ani în timp, la bordul unui vas condus de tânărul căpitan Nicholas Carter. Misiunea lui Nick este s-o livreze pe Etta direct în mâinile puternicei și misterioasei familii Ironwood. O aventură care sare epoci și continente și o poveste de dragoste pasională și complicată.

“Tackling big themes, locations that span both continents and centuries, and a compelling love story at its heart ensures that Passenger is deserving of the buzz it’s receiving.” (Fantasy Literature)

serii Young Adult

Seria Rebel of the Sands de Alwyin Hamilton

Amani trăiește într-un mic orășel din deșert, un colț uitat de lume, fără speranță sau viitor. Când un străin fermecător îi salvează viața, Amani știe că în sfârșit a venit șansa să scape de un destin prăfuit. Ceea ce urmează sunt pericole mortale, intrigi veninoase, magie periculoasă și momente romantice sub clar de lună.

“A hugely entertaining, lushly painted Western with a rich seam of Arabic culture, djinni magic, breathless romance and show-stopping action sequences.” (Bookseller – Ones to Watch)

serii Young Adult

Seria And I Darken de Kiersten White

Inspirată destul de lax de mitul Vlad Țepeș, seria And I Darken urmărește destinul Prințesei Lada – varianta feminină a temutului domnitor – și al fratelui său, Radu. Trimiși să trăiască la Istanbul ca ostateci ai Sultanului, Lada și Radu dezvoltă o relație tot mai strânsă cu Prințul Mehmed. Prinsă între lupta pentru supraviețuire, dorința de a-și împlini propriul destin și atracția față de Mehmed, Lada obține ceea ce vrea fără să-i pese de consecințe.

“Lada – so ugly and mean that readers will adore her – stubbornly rejects gender roles . . . and the characters . . . benefit from complex motivations and an unconventional love triangle. Addictive intrigue” (Kirkus)

serii Young Adult

Seria The Raven Cycle de Maggie Stiefvater

Blue trăiește cu un blestem. Dacă-l sărută pe băiatul pe care îl iubește, acesta va muri. Într-o zi Blue se întâlnește cu spiritul lui Gansey, moment în care își dă seama că Gansey fie este dragostea ei adevărată, fie l-a ucis. Ca să dezlege misterul, Blue se alătură trupei Raven Boys, condusă chiar de Gansey.

“A dizzying paranormal romance tinged with murder and Welsh mythology.” (Los Angeles Times)

serii Young Adult

Acestea sunt propunerile noastre pentru serii Young Adult. Dacă vreți mai mult, vă invităm să studiați această listă care conține cele mai noi apariții în serii de succes. Iar dacă aveți chef să mai citiți despre genul Young Adult, vă propunem acest articol, intitulat 10 Stereotipuri Young Adult care ne cam fac cu nervii.

Dă cu share 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0